Bli först med Bästa Festen

_mg_3984

SFS och IQs satsning Bästa Festen riktar sig till alla nationer och studentkårer. Nu söker vi, i första skedet, fem kårer och nationer som vill anta utmaningen att testa fram nya sätt att arrangera ännu roligare fester där alkohol kan finnas med men inte står i centrum. 

Vilka söker vi?
Er studentkår/nation tycker det är kul att arrangera sociala arrangemang och ni är nyfikna på att vässa er kapacitet ytterligare. Ni vill förändra er alkoholkultur så att förväntningarna höjs på festen, men inte på alkoholintaget. Det kan handla om allt från pubar och klubbar till sittningar, baler eller mottagningsverksamhet. Ni vill att er kår/nation blir mer ”alkoholsmart” och vill gärna få stöd i den utvecklingen genom att träffa och inspireras av andra nationer och kårer som också antar utmaningen.

Vad får ni ut?

  • Med ett stort stöd från SFS och IQ får deltagande nationer/kårer vara med och ta fram:
  • nya metoder för att fixa alkoholsmarta pubar, klubbar, baler, sittningar, mottagningsverksamhet och andra festarrangemang.
  • konkreta verktyg för att göra den sociala verksamheten mer inkluderande redskap för att göra kåren mer attraktiv för nya och befintliga medlemmar
  • lösningen på hur ni fixar Bästa Festen.

Vi drar igång i februari 2015!
De utvalda nationerna och kårerna kommer att delta i flera workshops och konferenser under ett år. Ni kommer att få inspiration och stöd till ert normkritiska och konstruktiva arbete på nationen. Metoderna som ni utvecklar kommer att kunna användas som inspiration till fler kårer och nationer som går med i Bästa Festen senare under satsningen.

Det är lätt att ansöka!
Skriv en motivering på max en sida till varför er nation vill vara med och utveckla Bästa Festen! Urvalet sker löpande, så skynda på och skicka in er motivering! Senast fredagen den 30 januari 2015 vill vi dock ha er ansökan.
Skicka ansökan till [email protected].

Frågor?
Ring oss gärna om ni har frågor och idéer!
Kristina Hållén, projektledare på SFS: 08-545 701 06 och [email protected].  
Åsa Markén, projektledare på IQ: 073-141 46 89 och [email protected].

Bästa Festen handlar om ett nytt sätt för student-kårer att arrangera sociala arrangemang, där alkohol kan finnas med men inte står i centrum. Bästa festen är ett samarbete mellan Sveriges förenade studentkårer och IQ-initiativet. SFS och IQ’s gemensamma satsning Bästa Festen pågår i två år med stöd från Arvsfonden.