Högskolepolitiskt toppmöte om pedagogik

image-1_15

Under toppmötet fanns det en stor enighet bland deltagarna om utmaningarna för den pedagogiska utvecklingen i högskolan. Bland annat lyftes att utbildning har lägre status än forskning, att resurserna inte räcker till för att utveckla undervisningen och att det saknas en nationell kunskapsnod, ett centrum för kunskap om och utveckling av högskolans undervisning.

– Det finns ett starkt och växande engagemang för pedagogik på olika håll högskolesektorn. Idag har vi i studentrörelsen fått möjlighet att utbyta erfarenheter, kunskap och åsikter med utvalda experter ur sektorn. Från mötet tar vi med oss nya insikter, råd och framförallt ny kraft. Vi kommer att fortsätta dialogen framöver för att ytterligare kunna vässa vårt arbete för att sätta studentens lärande i centrum för högskolornas utvecklingsarbete, kommenterade SFS vice ordförande Johan Alvfors efter mötet.

Följande personer deltog på mötet: Johan Alvfors vice ordförande SFS, Kristin Öster ordförande Saco studentråd, Airio Rovio-Johansson professor i pedagogik Göteborgs universitet, Sigbritt Karlsson rektor för Högskolan i Skövde, Lars Haikola regeringens särskilda utredare och tidigare universitetskansler, Per Rosenblad departemenssekreterare utbildningsdepartementet, Harriet Wallberg universitetskansler och Mona Fjellström ordförande Swednet (Svenskt nätverk för pedagogisk utveckling inom högre utbildning).

Toppmötet är en del av SFS kampanj Alla fattar utom jag.

delatagrna på sfs toppmöte