Regeringsförhandlingarna: SFS krav nära att gå igenom?

rebecka_narbild_pressbild

Exakt vad som ingår i regeringspartiernas överenskommelse om sjukförsäkringen har ännu inte offentliggjorts, men Rebecka Stenkvist som är ordförande för SFS är hoppfull:

– Dagens sjukförsäkringssystem för studenter är helt sjukt, men nu verkar Miljöpartiet och Socialdemokraterna vara bredda att ta tag i problemen. Vi hoppas att deras recept innehåller rätt till deltidssjukskrivning för studenter, åtgärder för att alla studenter ska omfattas av sjukförsäkringen samt ett tydligare ansvar för rehabilitering och en minskning av antalet karensdagar.
SFS har arbetat för en bättre sjukförsäkring för studenter i flera år och driver sedan en tid tillbaka kampanjen #heltsjukt.

– Vi har arbetat hårt för att få politikerna att ta tag i problemet och det här har varit vår viktigaste fråga i valet. Om våra krav skulle finnas med i regeringens budget skulle det vara en stor seger för SFS och för landets studenter, avslutar Rebecka Stenkvist.

Överenskommelsen innehåller även stimulanser för byggande av studentlägenheter och löften om fler utbildningsplatser och att satsningar på kvalitet i den högre utbildningen ska stärkas.