English information

Användarinloggning

DN.ses svar på: Öppet brev angående "Så dyrt blir livet som student"; i DN 9/5

Tina Zenou, ekonomiredaktör DN.se,  svarar på SFS öppna brev den 2011-05-10 angående artikeln "Så dyrt blir livet som student". Läs brevet

Till SFS Beatrice Högå

 

Hej! Tack för brevet och kul att ni läser DN.se. Serien "Livet efter studenten" som vi skrivit  har i första hand riktat sig till de studenter som nu går ut gymnasiet och där många ska börja plugga för första gången. Bland dem finns det en kategori som väljer eller känner sig tvungna att bo kvar hemma. Vi är medvetna om att studenters situation ser väldigt olika ut och att många är äldre och har barn men just i det här fallet valde vi att inte ta med dem. Näste gång skulle det absolut vara intressant att skriva om deras ekonomiska situation. Klassificeringen "sorglös" eller "praktisk" är som sagt bara en klassificering och jag har åtminstone inte lagt någon bedömning i dessa ord (sorglös är för övrigt ett trevligt ord tycker jag). Jag har svårt att tro att någon skulle ta illa vid sig av ordet sorglös på samma sätt som jag inte tror att så många gör det av kategorierna "Spara" eller "Slösa".

Vad gäller matrester till lunch och begagnade kläder så gäller det långt ifrån bara studenter - jag är över 40, jobbar heltid, äter matrester till lunch och min vårkappa är begagnad.

 

Vänliga hälsningar

Tina Zenou Ekonomiredaktör på DN.se

 

SFS brev >>

Nordeas privatekonom Ingela Gabrielssons svar >>