English information

Användarinloggning

Halmstad blev årets studentstad 2019/2020!


 Pressmeddelande 2019-04-12


Halmstad blev årets studentstad 2019/2020!

Pressmeddelande 2019 - 04 - 12

Halmstad är ett utmärkt exempel på vad en stad och lärosäte kan uppnå genom nära samarbete med studenter och studentkår. Det nära samarbetet mellan lärosäte, kommun, studentkår och studenter i flera frågor samt projektet Halmstad hjärta student sätter alltid studenterna i centrum samtidigt som hela staden inkluderas. Genom en vilja att göra studietiden bättre och inkludera hela staden i arbetet visar Halmstad vad en studentstad kan göra att ge varje student den bästa möjliga studietiden!

"Jurygruppen är imponerade över det arbete studentkåren, lärosätet och kommunen gjort. I allt arbete sätts studenten i centrum men det läggs även stor fokus med att inkludera resten av staden. Det var också väldigt inspirerande att se lärosätets arbete och hur de där utgår från studenten i allt som rör utbildning." - Jacob Adamowicz, Ordförande i Sveriges förenade studentkårer

Detta firades med en ceremoni den 11 april på högskolan i Halmstad, Halmstads studentkårs ordförande Marielle Bock tog emot priset tillsammans med Prorektorn för Halmstad högskola, Pernilla Nilsson och Kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman.


"Att studenter trivs i Halmstad och vill vara kvar i Halmstad är helt avgörande för vårt näringslivs utveckling och näringslivet driver hela kommunen framåt, så detta är mycket viktigt!" - Jonas Bergman om priset

Årets Studentstad

Årets studentstads-utmärkelsen delas ut årligen till en stad som aktivt arbetar för att

främja studenters situation och leverne. Utmärkelsen ges ut av Sveriges förenade studentkårer och har getts ut sedan 1999.