English information

Användarinloggning

Linköping är Årets studentstad 2016/2017

Linköping har utsetts till Årets studentstad 2016/2017 av Sveriges förenade studentkårer, SFS. I dag offentliggjordes vinnaren under en presskonferens på plats i Linköping.

- Med en stark studentröst, tydlig samhällsplanering och ett intresse för utveckling av staden såväl som lärosätet är jag stolt över att få överlämna utmärkelsen till Linköping, säger SFS ordförande Caroline Sundberg. Linköping har kommit en god bit på vägen och vi ser att utmärkelsen kan ge ett stärkt incitament att fortsätta utvecklingen av staden genom en stark samverkan mellan studentkårer, stad och lärosäte. 

Studentkårerna vid Linköpings universitet - Consensus, Lintek och StuFF - gläds åt utmärkelsen.
- Vi är oerhört stolta och glada över att Linköping har blivit utsedd till Årets studentstad. Genom att aktivt ta tillvara på studenternas åsikter har Linköpings universitet tillsammans med kommunen, regionen och näringslivet lyckats skapa en studentstad som står ut ur mängden. Linköping har blivit staden i ljus som värnar om alla studenter och studentlivet. Utmärkelsen innebär inte att vi kommer att nöja oss utan vi kommer att fortsätta att arbeta för att förbättra situationen för studenterna.

Läs pressmeddelandet här.


Utmärkelsen Årets studentstad delas ut av SFS sedan 1999. Priset går till en stad som värnar om alla studenter och som bland annat har ett fungerande studentinflytande och ett föredömligt samarbete mellan lärosäte, studentkår och kommun. I år delas utmärkelsen ut med stöd av Studentkortet.

Förra året gick priset till Uppsala. Den officiella prisutdelningen kommer att ske under banketten vid SFS fullmäktige i Uppsala lördagen den 14 maj.  

Studentstadskommitténs motivering:

Linköping är en stad som värnar om studentperspektivet. Samverkan mellan studenter, staden och lärosätet finns i alla processer och växer sig fortfarande starkt. Studenternas röst värderas högt i utvecklingen av såväl staden som lärosätet. Studenters lärande prioriteras för att både ge studenterna goda förutsättningar för studier och en god utbildning.

Med en tydlig samverkan, värdesättning av studentrepresentation och satsning på högskolepedagogik, i kombination med ett starkt driv att ständigt utvecklas och förbättras, är Linköping Årets Studentstad 2016/2017.  

För mer information om utmärkelsen läs här.