SFS valfråga: Bättre grundutbildning – bättre välfärd

– Vårt förslag är en nödvändig successiv resurssatsning på grundutbildningen, med 5 miljarder kronor i totalkostnad under kommande mandatperiod genom en kvalitetsreform. Dessa medel ska användas till att öka den lärarledda tiden, minska antalet studenter i undervisningsgrupperna, ge lärarna rimlig tid för förberedelse av undervisningen, återkoppling till studenterna och forskning samt öka andelen disputerade lärare fram till 2014. En hög utbildningskvalitet behöver uppnås för att skapa internationell konkurrenskraft, bra utbildningar och en bättre välfärd, säger Klas-Herman Lundgren, ordförande för Sveriges förenade studentkårer, SFS.

 

Webbsidan bygger på olika interaktiva moment där besökaren bland annat kan ställa frågor till ledamöterna i riskdagens utbildningsutskott och skriva under SFS upprop.

– Det är viktigt att det förs en dialog inför valet om högre utbildning och den urholkning av resurserna som sker. Utan en bra grundutbildning på våra högskolor stannar Sverige. SFS vill vara en viktig aktör i denna dialog och underlätta att fler blir delaktiga, säger Klas-Herman Lundgren, ordförande för Sveriges förenade studentkårer.

Pressbilder: http://www.sfs.se/node/154

För mer information, kontakta: Klas-Herman Lundgren, ordförande SFS, 070-54 57 045 Henrik Karlsson, kommunikationsansvarig, 070-54 57 066