English information

Användarinloggning

Nyhetsarkiv

2 april 2020

Orädda för utmaningar, utveckling i fokus och stolthet över studenterna. Därför utnämner Sveriges förenade studentkårer (SFS) Borås till Årets studentstad 2020/2021.

Läs mer »
1 april 2020

Här kommer valberedningen med info om vilka kandidater de föreslår, länk till enkät för att ställa frågor till dessa och all annan info ni kan tänkas behöva för att minimera risk för tekniskt strul nu när SFSFUM blir digitalt! 

Läs mer »
23 mars 2020

Merkostnader vid praktik hindrar många studenter inom bland annat vårdutbildningar från att avsluta studierna. Politikerna måste titta på utbildningsvillkoren om vi ska kunna lösa välfärdens kompetensbrist, skriver ordförande Matilda Strömberg i en debattartikel. 

Läs mer »
20 mars 2020

Styrelsen har idag fattat det ovanliga och tråkiga beslutet att inte genomföra SFSFUM som ett fysiskt möte. 

Läs mer »
19 mars 2020

Under ledning av eventkoordinatorn ansvarar jubileumskommitén för genomförandet av högtidlighållandet. För PDF-version av den här informationen, klicka här.  

Läs mer »
16 mars 2020

Som medlemskår i SFS har ni möjlighet att använda Vote-IT, ett verktyg som underlättar för digitala möten eller som ett beslutsstöd vid fysiska eller digitala möten. 

Läs mer »
11 mars 2020

Med anledning av spridningen av det nya coronaviruset vill vi kort kommentera hur det kan komma att påverka högskolesektorn, studenter och studentkårer. Uppdaterad 2020-03-12 kl 16:00.

Läs mer »
9 mars 2020

Presidiet beskriver kortfattat vad varje proposition handlar om! Fredag 13/3 är det sista dagen för medlemskårer att lämna motioner - vi har tagit fram videos som går igenom alla förslag styrelsen lagt fram. Hoppas det är till hjälp! 

Läs mer »
24 februari 2020

Nu kan medlemskårer anmäla sig för att åka med till Almedalen i samlad trupp. Sovplats ingår - resten får man bestämma själv. 

Läs mer »
3 februari 2020

Sveriges förenade studentkårer har på uppdrag av sina medlemskårer tagit fram en rapport som kartlägger vilka regler som gäller när studentkårer ansöker om kårstatus. Rapporten ämnar tydliggöra de regler som finns och ger rekommendationer på vad lärosätena och regeringen behöver göra för att förbättra situationen.

Läs mer »

Sidor

Nyhetsbrev

Anmäl dig till SFS nyhetsbrev och håll dig uppdaterad på vad som sker inom Sveriges studentvärld.